"- Hát ez hihetetlen!
- Látod, ezért nem megy Neked."
Yoda (Star Wars)
A Problémahegy - Jézus tanítása

Köszöntelek benneteket! Jézus vagyok, a felemelkedett mesterek egyike. Azért mondom ezt, mert az, amit én véghezvittem nem csak nekem sikerült. Rajtam kívül számos más lélek is a felemelkedett mesterek közé tartozik. Amiért most mégis én vagyok itt, én jöttem el hozzátok az nem más, mint az a szeretet, az a minőség, amely bennetek ég, bennetek lobog és felszínre akar törni. Az a szeretet, amely gátakat tör össze, és ha kell, hegyeket mozdít.

Hogy miért mondom ezt, hiszen nektek most nem szükséges egyetlen hegyet sem elmozdítanotok a helyéről? Azonban ez a hegy, amiről én beszélek, ez egy olyan akadály, amely ott van mélyen a szívedben. És azért jöttem én, hogy elmondjam, hogy bennetek ég az a tűz, az a szeretet, amellyel az a hegy, bizony elmozdítható, lebontható, megsemmisíthető, ha úgy tetszik. Hogy kiben mi ez a hegy, az leginkább a most felszínre törő érzései határozzák meg. Van köztük félelem hegy, van fájdalom hegy, van csalódottság hegy, van a "miért pont én" hegy, a "miért pont most" hegy. Ugye, ismerősek? Van, akiben egész hegységrendszer van.

Most dönthettek: akarjátok-e táplálni ezeket a hegyeket, tovább építeni, erősíteni, magasítani, még nagyobb hegységrendszert gyártani belőle? Vagy eljutottatok már odáig, Te is kedvesem, hogy megköszönd a hegyednek az eddigi tanítást és a szívedben élő, szívedben lobogó szeretettel átfényesíted, átminősíted és így elengeded azt a hegyet?

Most kérlek, nézd meg, hogy is néz ki a te hegyed! Magas, sziklás, veszélyes, éles kiszögelésekkel, fémes, sziklás vagy esetleg lankás némi fűvel, esetleg fával? Hogy néz ki a hegyed? Miből van? Milyen ránézni? Milyen körbejárni? Milyen érzés megtapintani? Milyen érzés csak ránézni?

A fájdalom hegy leginkább hol fáj? A félelem hegy melyik félelmedet testesíti meg? A "miért pont én" hegy, melyik olyan dolgot mutatja neked, amiért még most sem akarsz felelősséget vállalni?

Látod?

Ha jól megnézed, igazándiból ez csak egy hegy. Nem árthat neked, ha te nem akarod.

Hogy döntesz? Akarod még? Szükséged van rá? Meg akarod mászni még jó párszor? Vagy elég volt és inkább barátságosabb tájakra kirándulnál?

Ha úgy döntesz, hogy elég volt, akkor most segítek.

Figyelj befelé, engedd meg magadnak, hogy érezd azt a szeretetet, mi benned lobog. Azt a tüzet, ami bármekkora is az a hegy, lángjaival át tudja minősíteni, át tudja fényesíteni, és egyszerűen el tudja tüntetni, meg tudja szüntetni annak a hegynek a létezését. Engedd, hogy a szeretet lángjai elvégezzék a munkát, a feladatot! Engedd meg magadnak, hogy legyőzhesd a hegyedet!

Érzed? Látod? Hallod, ahogy lobog a szereteted lángja?

És most, hogy már átminősítetted azt a hegyet, amely előtted állt és nem engedte, hogy tovább haladj az utadon, miután eltűnt, szereteted lángja visszahúzódik. De nem alszik el, ott parázslik benned kioldhatatlanul.

És most a szeretet szépen lassan feltölti a kioldott hegy helyét. Engedd, hogy előjöjjön, szétáramoljon testedben. Feltöltse a mellkasod. És ha már érzed, hogy szinte feszít a nagy szeretet, feszít az energia, engedd meg magadnak, hogy szívcsakrád virága kinyíljon, hogy a szeretet beborítsa egész tested, feltöltse a szobát. Igen, a szobát. Ne aggódj, nem fog elfogyni a szeretet benned! Hiszen ez oly hatalmas, olyan mérhetetlen, kifogyhatatlan! Csak hagyd, hogy érezd, hagyd, hogy áramoljon benned.

És most engedd meg, hogy az én szeretetemet is érezd. Hogy átölelhesselek, megfoghassam a kezed és megcsókolhassam a homlokod.

És most fejet hajtok előtted, letérdelek és megmosom a lábad.

Hidd el, nagyon szeretlek téged! És hidd el, megérdemled a szeretetet. Megérdemled, hogy úgy szeresd saját magad, ahogyan én szeretlek téged. Megérdemled, hogy fejet hajts saját magad előtt. Megérdemled, hogy alázattal viseltess saját tested előtt. Megérdemled, hogy szeresd, hogy óvd magad, mindazt, ami te vagy, mindazt, aki vagy: gyönyörű, hatalmas, határtalan szeretet. Mert bizony ez vagy. Maga vagy a szeretet. És a szeretet mindig is megérdemli a szeretetet.

Érted?

Olyan nincs, hogy a szeretet ne szeresse saját magát. Hát, ne hagyd, hogy bárki vagy bármi befolyásoljon téged! És szeresd önmagad, szeresd azt, aki vagy. Ez a kulcsa, ez a lényege az életnek. Hogy a szeretet, ami a tiéd áramolhasson benned, magad körül, a földben, a virágokban, a növényekben, az állatokban, a bolygóban, az univerzumban, a Világmindenségben, a Teremtőben, a Mindenben.

A szeretetnél nincs nagyobb erő, nincs nagyobb hatalom. Hát vértezd fel magad vele és szeress.

Közben az energiák még dolgoznak rajtatok. Én a háttérbe vonulok, de tudjátok, veletek leszek. Érezhetitek jelenlétem. Ha szíved arra vágyik, hogy megszólíts, tedd meg és én a lehetőségekhez képest válaszolok neked: akár hangban, akár egy dalban, akár álomban. Tudd, hogy melletted leszek.

Isten áldása és szeretete a tiétek!

Nagyon szeretlek benneteket!

Köszönöm, hogy itt lehettem, s hogy veletek lehetek!

Jézus "Problémahegy" tanítása 2013 nyarán, Szilvin keresztül, a párkapcsolati tanfolyamon érkezett.